Spoj se s námi

Home office: Benefit nebo nutnost

Nové rozhovory

Home office: Benefit nebo nutnost

Výjimečný host, výjimečný moderátor. Do dnešního dílu přijal pozvání Petr Otáhal, který je prezidentem svazu personalistů, a výjimečně si s ním povídal místo Martina, jeho kolega David Rewenda.

Před příchodem pandemie byl home-office vnímám u většiny lidí jako benefit. Ti, kteří na něm pracovali byli především účetní, ajťáci a další profese. Nebyl to ale určitě standard. Ta situace se změnila na jaře 2020 a to samozřejmě celosvětově. Z benefitu se stala nutnost. V roce 2022 se práce z domu stane již běžnou součástí našich životů. Očekává se, že až třetina pracující populace na celém světě přechází do režimu home-office a z tohoto režimu se již nevrátí zpátky.

👉 Jak home-office ovlivňuje zaměstnance po té sociální stránce? A zvládne se člověk při práci z domu i posouvat a rozvíjet?

Zde hodně záleží v jaké životně etapě člověk je, kolik je mu let a zda patří do generace Z, X nebo je mileniál či baby boomers. Starší generace je v tomto jiná. Potřebuje sociální kontakt a popovídat si s kolegy na pracovišti, setkávat se v kuchyňce a vyměňovat si informace. Oproti tomu mladí lidé vyrůstali s virtuální realitou a není pro ně žádný problém. Nebudují sociální vazby a kontakty, tak jak byli zvyklí jejich rodiče a řeší to přes sociální sítě. Z tohoto hlediska u nich personalisté neočekávají problémy.

Na rozhovor se můžete podívat zde: BusinessTalk – Petr Otáhal – ředitel svazu personalistů

Mediální portál BusinessTalk. Rozhovory s inspirativními lidmi z mnoha různých oblastí. Inspirativní příběhy, ale také odborné "oborové" informace.

Okomentovat

Zanech odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více Nové rozhovory

Nahoru